کامل کننده گوسفند
کامل کننده
گوسفند تکمیل کننده گوسفند یکی از مهمترین مواد موضوع استفاده گوسفند در کشورهای صنعتی می باشد . متاسفانه در مسئله رشد گوسفند، پرورش صنعتی و فشرده چندان مسئله توجه قرار نگرفته هست . این بی توجهی علاوه بر عدم دسترسی به نتیجه اقتصادی مناسب سبب زخم های زیست محیطی نیز می گردد که در این در میان می توانایی به چرای بیش از حد مراتع و زخم جبران ناپذیر به مراتع کشور، و پیدایش بعضی آسیب های زیست محیطی از قبیل سیلاب و فرسایش خاک و غیره در مملکت اشاره کرد .
در صنعت پرورش گوسفند اهمیت توجه به پرواربندی و تغذیه فشرده بره های پرواری و در قضیه پرورش گوسفند داشتی نیز استعمال از نژادهای چندقلوزا مورد اعتنا قرار گرفته میباشد . به کار گیری از راهکارهایی که علاوه بر بهبود باروری دام ها باعث بهبود بازده استفاده از منابع طبیعی به ویژه مراتع گردد می تواند زمینه اعتنا و استعمال قراربگیرد .
ارتقاء
باروری و زنده مانی بره در زمینه پرورش گوسفند داشتی دو مورد از اهمیت به سزایی برخوردارند اولی افزایش باروری و یا به ابلاغ دیگر ارتقا اندازه بره زایی به ازای هر راس میش و دیگری زنده مانی و تندرست و کارایی بره های متولد شده می باشد . این دو قضیه را می توان در دو سطح هنگامی از رشد میش ها داشتی موضوع اعتنا قرار بخشید و از این شیوه سبب بهبود بازدهی در گله های پرورش گوسفند شوید .
سطح اولیه به مقطع پیش از جفتگیری میش ها برمی گردد که می توانایی با برنامه ریزی دقیق از لحاظ تغذیه ای که در گوسفند با عنوان فلاشینگ شناخته گردیده میباشد منجر افزایش تخمک ریزی در میش و در فیض افزایش تعداد بره در هر آبستنی شوید . در این تراز از راهکارهای تغذیه ای برای بهبود تراز انرژی دام و در نهایت افزایش وزن استفاده می گردد .
مرحله دوم مربوط به هفته های آخرین آبستنی می باشد، که این مرحله به ویژه در میش هایی که بیش از یک جنین دارند اهمیت بیشتری پیدا می نماید . گوسفند باردار در زمان نقطه پایان آبستنی در معرض تغییرات متابولیکی قرار دارند، در فیس مطلوب نبودن حالت متابولیکی که به علت خلل در متابولیسم وفراهمی گلوکز فیس می دهد قابلیت و امکان پیدایش مشکلات برای میش و بره پیش و پس از زایش افزایش می یابد .
استفاده از راهکارهای تغذیه ای مناسب جهت بهبود فراسنجه های متابولیکی در میش ها علاوه بر داشتن دام هایی تندرست در گله سالم و زنده مانی بره های متولد شده هم ارتقاء می یابد که این امر نوید بخش داشتن گله سالم، با راندمان اقتصادی و کارایی مناسب خواهد بود . برای پیشگیری از بروز ناهنجاری های مربوط به ارتقاء چندقلوزایی در میش ها با دقت به حالت گله از راهکارهای تغذیه ای و مدیریتی مختلفی میتوان فیض موفقیت .
مدیریت
مطلوب گله در اکثری از گله ها به علت عدم توان کافی میش جهت ساخت آغوز با کیفیت و کمیت بالا چندین قلوزایی به جای آن که باعث ارتقاء نتیجه دهی گله گردد سبب ساز آسیب های ناشی از چندقلوزایی می گردد، پس توصیه می گردد با رئیس مناسب در آخرها زمان آبستنی میش ها فزون بر کاهش جراحت های احتمالی به جای نگرانی های زمان آخری آبستنی در توقع گله ای تندرست با راندمان بالا و هم چنین سالم بالاتر میش ها و بره های متولد گردیده باشیم . از طرف دیگر به استدلال نبود مراتع و زمین های کشاورزی موضوع نیاز برای پرورش گوسفند در سیستم غیر فشرده، سیاست های کلی میهن به سمت متمرکز سازی رشد گوسفند در درحال حاضر حرکت میباشد که خویش این امر نیاز به پژوهش و گسترش راهکارهای مدیریتی و تغذیه ای در این بخش را ضروری می سازد .
به کار گیری
از مکمل گوسفند دامدار برتر استفاده از کنسانتره و تکمیل کننده های مخصوص (مکمل گوسفند) هر عصر با توجه به نیاز مواد معدنی و ویتامینی می تواند باعث کاهش استرس های وارد گردیده به دام، افزایش مقاومت در برابر انگل های داخلی و خارجی، و ارتقاء راندمان خوراک مصرفی گردد .
مصرف کامل کننده ها و کنسانتره مخصوص عصر انتظار زایش سبب افزایش کیفیت آغوز، ولادت بره های تندرست با وزن به دنیاآمدن مطلوب و ارتقا زنده مانی آنان می گردد .
در بره های پرواری نیز تامین مواد معدنی و ویتامین با تامین نیاز دام منجر بهبود ضریب تبدیل خوراک میانگین افزایش روزمره و بهبود کیفیت لاشه می گردد .
کنسانتره و کامل کننده های زمان فلاشینگ با بهبود موقعیت بدنی در پیش از جفتگیری سبب ارتقاء تخمک گذاری و در نهایت ارتقا بره زایی به ازای هر راءس می گردد .