دلایل رویش گوسفند رومانوف
دلایل
رویش گوسفند رومانوف: نژاد رومانوف گوسفندی خوشبنیه است و به استدلال بهرهوری بالا جهت ایجاد گوشت رشد داده میشود و میتوان حدود 57 درصد از این نژاد، گوشت گرفت درحالیکه در گوسفندهای معمولی این اندازه گوشت حدود 45 درصد می باشد و از این لحاظ مسئله استقبال بخش اعظم دامداران قرارگرفته است .
نژاد رومانوف معروفترین نژاد گوسفند در عالم است که به خاطر درصد چندقلوزایی و نرخ تولیدمثلی بالا شناختهشده هست و از آنان جهت آمیزش با بقیه نژادهای دیگر استعمال میشود . میش رومانوف را با گوسفند ایرانی آمیزش دادهاند که فیض آن تولید برههایی با توان چندقلوزایی بالا بوده . همچنین قوچ رومانوف را با میشهای اهل ایران جفتگیری دادهاند که برههای حاصله، درصدی از ژنهای مطلوب قوچ را دریافت نمودهاند؛ اما یک عدد از مهمترین معایب رومانوف توان پایین در جفتگیری با نژادهای دنبهدار میباشد که دامدار می بایست به این نکته دقت کند که برای جفتگیری از میشهای بی دنبه به کار گیری نماید .
بهطورکلی به دلیل توان جنسی بالای میش و قوچ میتوان توقع زایش و بازدهی تولید بالا را داشت . بدینجهت پرورشدهنده با رشد صحیح و اصولی گوسفند رومانوف سالانه میتواند به تجارت پرسودی دست یابد .
راهکارهای
موفقیتآمیز در رشد گوسفند رومانوف: پرورشدهنده برای وصال به اهداف تولیدی (تولید گوشت، ایجاد بره و ارتقاء گله) باید تجهیزات و وضعیت رسیدن به موفقیت در فرمان رشد گوسفند رومانوف را فراهم کند؛ که در این راستا مدیریت عواملی همانند تغذیه، مقام پرورش، تراکم گله، رعایت اصول بهداشتی مراقبت گوسفند و . . .
میتواند در این قضیه پرورشدهنده را امداد دهد که شرح پارهای از آن ها در زیر بیان گردیده است: 1-
منزلت پرورش گوسفند رومانوف: مقام و شرایط مراقبت رومانوف بدینصورت میباشد که این نژاد را میتوان در جایگاه بسته (بهصورت سالنهای سرپوشیده) و یا این که در منزلت باز (مراتع) پرورش بخشید .
در شرای دامها در جایگاه بسته مراقبت شوند می بایست مقدار فضای کافی برای آن ها در نظر گرفته شود چون تراکم بیشازحد گله منجر پیدایش مشکلاتی ازجمله عدم تهویه مطلوب و کاهش مصرف غذا میگردد که به دنبال آن کاهش رشد، افت کیفیت لاشه، افزایش تلفات و . . . را به هم پا دارد . میزان فضای مورد نیاز برای هر رأس نژاد رومانوف در مقام بسته 9/0 و در جایگاه باز و مراتع 1 مترمربع در حیث گرفته میشود .
همینطور مقام رویش می بایست مجهز به امکاناتی مانند سیستم تهویه، روشنایی، سیستم گرمایشی و سرمایشی باشد .
2-
تغذیه گوسفند رومانوف: غذا و غذای رومانوف متشکل از علوفه و مواد کنسانتره ایی ست . از مهم ترین علوفههایی که در تغذیه این نژاد به کار گیری میشود یونجه خشک، کاه گندم و ذرت علوفهای را میتوان نام پیروزی . جو و دانه غلات نیز بهعنوان مهم ترین اقلام کنسانتره ای مورداستفاده در غذای رومانوف است .
اندازه مصرف طعام روزانه هر رأس حدود 3 درصد وزن تن میباشد بهعنوانمثال یک میش 60 کیلویی روزمره 8/1 تا 2 کیلوگرم می بایست طعام مصرف کند .
در ارتباط با تغذیه، دامدار باید توجه داشته باشد که نیاز تغذیهای گوسفند رومانوف در دورههای متفاوت مختلف است . بهعنوانمثال میش رومانوف طی عصر فلاشینگ (فصل جفتگیری) در مقایسه با زمان خشک به مقدار بیشتری از انرژی و پروتئین نیاز دارااست و باید از جیرههای حاوی انرژی بالا به کارگیری گردد . درصورتیکه نیاز تغذیهای گوسفند تأمین نشود سبب کاهش رشد، کاهش بره زایی و نهایتاً ضرر و ضرروزیان برای پرورشدهنده میشود .
درواقع دامدار با اعمال مدیر تغذیهای مؤثر و کارآمد نیمی از رویه را رفته و میتواند توقع برد در رویش گوسفند رومانوف را داشته باشد .