بیماری های شایع در گوساله های
تقسیم
بندی پروبیوتیک ها 1
پروبیوتیک های باکتریایی باکتری های مسئله استعمال در این فراورده اکثر باکتری های ساخت کننده اسید لاکتیک می باشند . با کار این باکتری ها در روده اسید لاکتیک ایجاد می شود و در نتیجه pH محفظه روده کاهش یافته و در فیض سبب ساز توقف رویش باکتری های مضر از پاراگراف باکتری اکولای می شوند . باکتری هایی که خواص پروبیوتیکی داراهستند مشتمل بر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، بیفیدوباکتریوم، انتروکوکوس فاسیوم، لاکتوباسیلوس کازیی و لاکتوباسیلوس بولیگاریکوس می باشد .
2
پروبیوتیک های غیر باکتریایی پروبیوتیک های غیر باکتریایی خود به دو گروه مخمر و قارچ تقسیم می شوند . این دو پروبیوتیک از حیث فعالیتی، مشابه می باشند .
2
1 ساکارومیسس سرویسیه شالوده کشت مخمر بر ساکارومیسس سرویسیه است . این ماده فراورده خشک از مخمر و محیط کشت آن می باشد . سپس از کم آب کردن سلول های آن امکان احیاء شدن و ظرفیت تخمیر را دارا هستند . ساکارومیسس سرویسیه به رنگ کرم و به رخ دانه های ریز می باشد و سلولهای قابل احیاء آن با واحدهای کلنی تشکیل شده ابلاغ می شود .
2
2 آسپرژیلوس اریزا آسپرژیلوس اریزا یک فراورده قارچی است، تهیه و تنظیم آن بر مبنا آسپرژیلوس نایجر و پنسلیوم sp هست . جواب های حیوان به آسپرژیلوس اریزا و ساکارومیسس سرویسیه عموما مشابه بوده میباشد .
علت
به کارگیری از پروبیوتیک ها در گوساله به دلیل وجود بیماری های شایع در گوساله های نوزاد و علاقه برای پیشگیری از ابتلاء به این مدل بیماری ها و ارتقا راندمان در تولید، از پروبیوتیک ها به تیتر افزودنی های کمکی در جهت حفظ کار سیستم ایمنی و برای پرهیز از بیماری هایی نظیر اسهال و بهبود ارتقاء وزن استعمال می شود .
اثرات
پروبیوتیک های باکتریایی بر روده مهم ترین محل عمل پروبیوتیک های باکتریایی، روده می باشد . باکتری های پروبیوتیکی به تیتر قوای کمکی وارد روده گردیده و در آنجا تکثیر، و محیط مناسب از نظر کار هضمی و جذبی ساخت می کنند .
1
خودداری از عفونت های روده ای 1
1 تولید اسید لاکتیک پروبیوتیک های باکتریایی با تولید اسید لاکتیک سبب ارتقا اسیدیته در روده گردیده و به تبع منجر تخریب آنزیم های اثرگذار در انتقال مواد به داخل سلول باکتری گردیده و پاتوژن را دچار تحول شدید می نماید . در حضور اسید، پاتوژن ها یا این که می بایست از ورود یون هیدروژن به درون سلول جلوگیری کنند و یا این که می بایست قوی به بیرون کردن یون هیدروژن وارد گردیده باشند . ولی به استدلال عدم تلاش پاتوژن ها در این زمینه یون هیدروژن در باطن سلول تراکم یافته و باعث ارتقاء اسیدیته می شود و در غایت باکتری از بین می رود . با وجود اینکه پاتوژن ها به اسیدیته دارای اهمیت میباشند البته باکتری های مولد اسید لاکتیک در این حالت به رشد خود ادامه داده و اسید بیشتری تولید می کنند . نظارت اثر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر روی 66 بچه خوک نشان داد که این باکتری به طور قابل توجهی منجر کاهش باکتری استافیلوکوکوس در خوک های مسئله محاسبه گردیده می باشد . توان ایجاد اسید لاکتیک در دسته های متفاوت باکتری های اسید لاکتیک شبیه نیست . به طوری که همگی این باکتری ها اثر بازدارندگی بر رویش پاتوژن ها ندارند . لاکتوباسیلوس فاسیوم، لاکتوباسیلوس کازیی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس از مهمترین باکتری های پروبیوتیکی میباشند . بیفیدوباکترها هم قدرتمند به تولید اسید لاکتیک هستند، ولی اکثر اثر آنها به واسطه ایجاد اسید استیک است . از در بین اسیدهای کوتاه زنجیر، اسید استیک بیشترین اثر را بر باکتری های گرام منفی داراست .
1
2 تشکیل کلنی در اپیتلیال روده توان باکتری های مولد اسید لاکتیک برای مقابله با پاتوژن ها و مکان های تشکیل کلنی در روده اکثر زمان ها به عنوان یک مکانیسم فعالیت برای این باکتری ها پیشنهاد شده میباشد . کلنی شدن این باکتری ها در روده از اهمیت خاصی برخوردار است، چون این باکتری ها برای عمل خود بایستی به دیواره روده متصل شوند، به طوری که همبستگی مثبتی فی مابین اتصال آنها به دیواره و کاهش بیماری های روده ای وجود داراست .
1
3 ساخت متابولیتهای بازدارنده باکتری های مولد اسید لاکتیک علاوه بر ساخت اسید لاکتیک، قوی به ایجاد متابولیت های دیگر بازدارنده رویش پاتوژن ها میباشند . این متابولیت ها شامل پراکسید، دی استیل، آمونیوم،اسیدهای چرب و پروتئین های ضد میکروبی می باشند . این متابولیت ها صرفا در pH پایین قوی به اثر گذاری بر پاتوژن ها می باشند . پراکسید هیدروژن کار کشته میباشد از ر شد باکتری های اکولای، سالمونلا تیفیموریوم، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسایتوژن پرهیز کند .